Opasnosti na školskom putu

Opasnosti na školskom putu

Djeca su naša budućnost, čuvajmo ih i pazimo jer na njima svijet ostaje!

 Nakon što školsko zvono označi kraj nastave dugoratska djeca svakodnevno prelaze isti put od škole do svojih domova. Njihov put do kuće trebao bi biti siguran i bezbrižan, a mi kao zajednica trebali bi poduzeti sve da zaista tako i bude!

Derutne i uske stepenice na izlazu iz školskog dvorišta koje nisu široke ni metar, ograđene ružinavom ogradom, onemogućuju mimoilaženje djece u idealnim vremenskim uvjetima, a kamo li tek u kišnim danima sa mnoštvom rastvorenih kišobrana! Djeca su po prirodi razigrana i neoprezna, nesvjesna opasnosti koje vrebaju… Bodljikava žica koja je inače odlukom o komunalnom redu naše Općine (članak 18) dozvoljena kao dopuna postojeće ograde i to isključivo iznad visine 1,90 m, na način da ne ugrožava prolaznike i da ne predstavlja opasnost za ljude jedna je od opasnosti s kojima se naša djeca susreću. Ako je već opasno bilo bi lijepo da barem uredno izgleda, no na žalost na prvoj dionici puta svjedoci smo zapuštenog i neodržavanog okoliša. Dolazimo do dijela na kojem je postavljena crvena ograda, bez šiljaka i bodljikave žice i to odmah povlači pitanje zašto cijeli put nije ograđen i zaštićen na takav način? Kad već nailazimo na žicu i šiljke, zato ne bi vidjeli kako izgleda i ograda na školskom putu kojoj nedostaju dijelovi i kroz koju razigrano i rastrčano dijete bez problema može upasti u nečiji maslinik koji se nalazi ispod ceste? Inače, u istom članku 18. Odluke o komunalnom redu lijepo piše da ograda mora biti uredna i ispravna i da ne smije predstavljati opasnost za prolaznike i vozila!

Ako mislite da smo dovoljno opasnosti istakli, varate se…Tu se još nalazi i neodržavani dio iza zgrade Domina , pun smeća na kojem se jadna uginula mačka raspada već mjesecima. Krivina bez nogostupa na križanju ulica Žilića potok i Jadranske ulice koju djeca pretrčavaju najviše plaši lokalne vozače. Jedina stvar koje se Općina dosjetila kako bi zaštitila naše školarce je revolucionarno uvođenje kazni za nepropisno parkiranje stanara Ulice hrvatskih velikana koji bi očito svoja vozila trebali prodati ili parkirati u Omišu!

 

 

 

 

Pogledajte naš video

Dragi čitatelji i pratioci, ukoliko imate problem koji vas muči dojavite nam ga na:
Facebook stranici Nezavisne liste Dugi Rat, Jesenice Duće
email: nezavisnalista.djd@gmail.com
Govorni automat: 097 741 7691

Svaka vaša prijava je anonimna i vaše podatke nećemo podijeliti osim ako vi to izričito ne zatražite.